24 -29 iulie 2016 – Tineri în tabără

la Mănăstirea Caraiman

  În contextul Anului omagial al educaţiei religioase a tineretului creştin-ortodox, în cadrul Patriarhiei Române s-a desfăşoarat programul naţional de tabere de varăTradiţie şi noutate. Acest program s-a derulat în perioada 24-29 iulie 2016 la Centrul Social-Pastoral Sfânta Cruce, Mănăstirea Caraiman, județul Prahova.


Coordonatorul grupului, diac. Mugurel Crăciun (inspector eparhial), alături de responsabilii de grup, domnișoara Miruna Vieru (membră ASTO) și domnii Marius Ciulu și Alexandru Ștefan Matache (inspector eparhial), au prezentat participanților elementele de istorie, tradiție și cultură, specifice mitropoliei Munteniei și Dobrogei, dar și câteva informații legate de administrația bisericească.

Au avut loc:

Vizite la Castelul Peleș, Castelul  Pelișor, Platoul Bucegi și Mănăstirea Peștera Ialomiței;

Sesiuni de formare, cu temeleManagement de proiect și Comunicare;

Ateliere de dezbatere, cu tema Locul, rolul și importanța tinerilor în Biserică;

Conferință duhovnicească, invitat: Părintele Vasile Gavrilă de la paraclisul universitar Sfântul Nicolae, București.

 


Cei 46 de tineri  s-au bucurat joi, 28 iulie 2016 şi de întâlnirea  cu Preafericitul Părinte Patriarh Daniel care le-a spus : “Adevărata bucurie se naşte din rugăciune. Preafericirea Sa i-a binecuvântat, le-a adresat un cuvânt de învăţătură şi i-a invitat la Întâlnirea Tinerilor Ortodocși din toată lumea, de la începutul lunii septembrie.

    Tinerii au avut şansa de a se cunoaşte mai bine, de a afla care le sunt capacităţile, ce le place şi ce ar dori realizeze.


Din partea parohiei Mărţişor au participat: părintele diacon Marian-Mugurel Crăciun (coordonator de grup) şi tânărul Nicolae Telescu.                        (sursa: www.basilica.ro)

29 Mai 2016 – Pelerini la Mănăstirea MogoşoaiaÎn Duminica a 5-a după Paşti (a Samarinencei), tinerii parohiei Mărţişorau pornit într-un pelerinaj la

Mănăstirea Mogoşoaia.Sub coordonarea părintelui diacon Crăciun Marian-Mugurel,au participat la Sf.Liturghie,după care au vizitat Palatul Mogoşoaia

(construit în 1702 de Sf.Constantin Brâncoveanu),

apoi au asistat la concertul de muzică bizantină al grupului Tronos.Psalţii conduşi de arhidiaconul Mihail Bucăau interpretat cântări din Slujba Învierii,de la Duminica Samarinencei şi

piese închinate Sfinţilor Martiri Brâncoveni 

LA FILM
In data de 24 iunie 2015, de sarbatoarea Nasterii Sf.Ioan Botezatorul,
in gradina bisericii Martisor a fost proiectat filmul indian: "Stelute pe pamant" (2007),


un film pentru parinti si copii, despre zbuciumul familiei in zillele noastre,despre competitia acerba promovata de societatea moderna, care il deformeaza pe om inca de copil, despre minunile care se petrec in preajma noastra, acolo unde exista un strop de iubire si jertfa.Au participat copii, tineri si adulti din parohie si din imprejurimi.
Va invitam sa-l vizionati si dumneavoastra !


ACTIUNI:
La munte, la cules de plante medicinale


Sâmbata, 13 mai 2015,a avut loc o excursie la Busteni, pe Valea Alba si Valea Cerbului, organizata de Pr.Iulian Ignat, parohia Parcul Calarasi, si Diac.Mugurel Craciun de la parohia Martisor.
Scopul acesteia a fost cunoasterea mai buna a tinerilor din organizatiile de tineret ale celor doua parohii, in cadrul actiunii de culegere de plante medicinale si muguri de brad.

Pelerin pe doua roti
Sâmbata, 25 aprilie 2015, a avut loc un pelerinaj pe doua roti la Manastirea Cernica organizat de Arhiepiscopia Bucurestilor, Protoieria II Capitala, Parohia Parcul Calarasi si Liga Tinerilor Crestini Ortodocsi Români.


Plecarea a avut loc la ora 9.00 de la statia de Metrou Republica.
Au participat 12 biciclisti însotiti de Pr.Iulian Ignat, parohia Parcul Calarasi, si Diac.Mugurel Craciun de la parohia Martisor.

Au vizitat Manastirea Cernica, muzeul si cimitirul manastirii.


Duminica, 1 Martie 2015
Comitetul de tineret al parohiei noastre a daruit martisoare, executate manual, enoriasilor parohiei noastre.

Ii felicitam si le dorim în continuare spor binecuvântat în actiunile pe care le mai întreprind.

Ajun Craciun 2014
In saptamâna dinaintea Craciunului, parintele diacon Mugurel Craciun cu un grup de tineri din Comitetul de tineret al parohiei Martisor a colindat enoriasi din parohie (21.12.2014),


pe batrânii din CENTRUL DE INGRIJIRE SI ASISTENTA NR. 1, Bucuresti “Sf.Vasile cel Mare” de pe Aleea Resita nr.9 (unde slujeste parintele Emanuel Ganciu) si persoanele de la Fundatia “Casa Ioana” (23.12.2014)

Consideram ca au adus bucurie acolo unde au vestit Nasterea Domnului Hristos.
din cadrul parohiei noastre.

CONSTITUIRE DEPARTAMENT

In data de 28 septembrie 2014, in cadrul sedintei Consiliului parohial, s-a constituit Departamentul de tineret al carui coordonator a fost ales parintele Diacon Marian-Mugurel Craciun.

A fost initiat grupul de tineri prin alegerea primilor membri, pentru activitatile ce se vor desfasura (catehetice, practice, sociale, culturale, etc.) prin alegerea persoanelor:
1. Militaru Petre-Adrian; 2. Malureanu Alexandru-Dorel; 3. Busaga Catalin-Mihai; 4. Cristache Alexandru; 5. Anghel Valentin; 6. Andrei Iuliana; 7. Cristea Alina; 8. Pais Cristina; 9. Botea Alisse; 10. Marineata Emanuela; 11. Fotache Mariana-Simona.

Membrii acestui Serviciu vor activa în baza unor contracte de voluntariat, încheiate cu parohia, potrivit Legii voluntariatului (Legea 195/2001, cu modificarile ulterioare).