FESTIVALUL DE PRICESNE

«BLÂNDUL PĂSTOR»

Ediția a VI-a – 19 iunie 2016


 

Duminică 19 iunie 2016, în Duminica Rusaliilor, începând cu orele 16, Parohia Apărătorii Patriei II – Sfântul Ambrozie, din cartierul Berceni, a găzduit cea de-a VI-a Ediție a Festivalului de pricesne ”Blândul Păstor”.

 


 

În cursa pentru câștigarea Marelui Premiu s-au înscris un număr de 48 de candidați, proveniți de la 8 școli gimnaziale și de la 12 parohii.

Urmare preselecției din data de 5 iunie 2016,

în finală au concurat 17 interpreți.

 


 

       A VI-a ediție a Festivalului de pricesne s-a bucurat de prezenta unor invitați speciali, precum

Domnul Ion Ghițulescu, artist de muzică populară, președintele juriului, Doamna Maria Jinga, artist liric al Operei Naționale și Domnul Daniel Madia, tenor al Operei Naționale și al Teatrului Național de Operetă.

 

 


 

Au concertat invitații: maestrul Ion Ghițulescu, tenorul Daniel Madia şi   părintele Georgian Alexandrescu, din Ploiești.

 


 

O surpriză plăcută a făcut publicului pr. paroh Mircea Uță, care a interpretat o priceasnă, acompaniat de dna Magdalena Bratu şi Ionuţ Postolache.

 


 

Juriul, format din: maestrul  Ion Ghițulescu,  doamna Maria Jinga, domnul Daniel  Madia şi Pr. Mircea Alexă Uță, paroh al Parohiei Apărătorii Patriei II, a acordat următoarele premii:

 


 

Marele Premiu: Georgiana Aurică, cu piesa “Jos, sub crucea răsturnată”

 


 

Secțiunea I «până în 15 ani»:

Premiul I :  reprezentata parohiei Mărţişor Anastasia- Ioana Stroică cu piesa “Blândul păstor”.

 


 

Secțiunea II «peste 15 ani»:

Premiul I: Florin Bratu cu piesa “Nu ne lăsa Măicuţă

 

Premiul III a fost acordat solistei Diana-Cristina Ionică, reprezentata parohiei Mărţişor, cu piesa “Ridica-voi ochii mei spre Domnul”.

 


 

În partea a doua a Festivalului, în timp ce juriul a deliberat, pe scena Festivalului, au interpretat mai multe piese muzicale și alți copii talentați, printre care: Antonio Măgureanu, fiul interpretului Constantin Măgureanu, Ioana Andrada Precup, elevă cu deficiențe de vedere, care a impresionat publicul cu vocea sa în mod cu totul deosebit  și grupul de elevi de la Şcoala gimnazială nr.113 şi interpretul de muzică populară Constantin Măgureanu.

 


 

Felicitări tuturor participanţilor şi organizatorilor!

 


 

Mai multe amănunte puteţi afla de pe site-ul organizatorilor:

 

www.sfantulambrozie.ro

 

Duminică 1 iunie 2014, începând cu orele 16, Parohia Apărătorii Patriei II – Sfântul Ambrozie (Str. Lunca Bârzeşti, nr. 3), a  găzduit cea de-a IV-a Ediție a Festivalului de pricesne ”Blândul Păstor.


Juriul a fost format din: maestrul Gheorghe Turda - președintele juriului, Elisabeta Ticuță, Nicoleta Voicu și pr. paroh Mircea Uță.


În finala Festivalului au intrat 38 de concurenți de pe cuprinsul a 12 parohii și 12 școli gimnaziale din  Capitală, cu vârste cuprinse între 9 și 64 de ani.

Au concertat invitații: maestrul Gheorghe Turda, dna Elisabeta Ticuță și tenorul Daniel Madia, de la Opera și Opereta Națională București.

Fiind și ziua copilului, a fost vernisată în curtea parohiei frumoasă expoziţie de icoane realizat de  elevi și tineri din cadrul Paraclisului Adormirea Maicii Domnului al DGASPC sector 4, sub coordonarea pc Pr. Costin Neagu.

Marele premiu a fost câștigat de Grupul vocal « Sfântul Ambrozie»,  iar concurenta parohiei Mărțișor, dra Andreea Pȋrvulescu a obținut mențiunea a III-a.


Felicitări!