SERVICII INCLUSE:

– bilet de avion cursa Bucuresti – Tel Aviv – Bucuresti;
– taxele de aeroport ;
– 1 noapte cazare Tiberias/Nazareth, 5 nopti cazare Betlehem, hotel 3,4* – clasificare locala cu demipensiune
– transport autocar aer conditionat;
– intrarile la obiectivele mentionate în program;

SERVICII NEINCLUSE:

– tips ( bacsis ) pt sofer,personal hotelier (25 euro) care se plateste reprezentantului agentiei

ACTE NECESARE:

pasaport valabil 6 luni de la data întoarcerii în tara.

PROGRAM:

Ziua I,luni, : Întâlnire pe Aeroportul Henri Coanda (Otopeni) – plecari internationale (sala de asteptare) – la ora 05:00, cursa Blue Air 0b 169. Decolare ora 07:00, sosire pe Aeroportul Ben Gurion la ora 09:50. Nazareth – închinare în Biserica Ortodoxa Sf. Gavriil (cu Izvorul Sfintei Fecioare Maria) si în Biserica Catolica Buna Vestireridicata pe locul unde a fost casa Sfintei Familii. Cana Galileei – închinare în Biserica Ortodoxa ce aminteste de Minunea prefacerii apei în vin la nunta din Cana Galileii. Cazare si cina hotel în Nazareth/Tiberias.

Ziua II,marti: Mic dejun. Deplasare la Muntele Tabor – închinare în Biserica Ortodoxa “Schimbarea la Fata” (locul Schimbarii la Fata a Domnului, Icoana facatoare de minuni a Maicii Domnului). Deplasare pe Muntele Fericirilor – închinare în Bisericace aminteste de celebra Predica de pe munte a Domnului. Vizitarea ruinelor orasului Capernaum, orasul cel mai iubit de Mântuitorul Iisus Hristos, unde a facut cele mai multe minuni; vizitarea ruinelor Sinagogii si a casei unde a fost vindecata soacra Sf. Petru, închinare în Biserica Ortodoxa din Capernaum, Tabgha – Biserica ce aminteste de minunea înmultirii pâinilor si pestilor (hranirea a 5.000 de oameni cu 5 pâini si 2 pesti), Biserica Sf. Petru. Cazare si cina hotel în Bethleem.

Ziua III,miercuri: Mic dejun. Deplasare la Ierusalim, pe Muntele Maslinilor, unde ne vom închina la urmatoarele locuri sfinte: Manastirea Ortodoxa a Înaltarii Domnului, Manastirea Pater Noster (loc în care Mântuitorul i-a învatat pe ucenicii Sai Rugaciunea Domneasca „Tatal nostru”), Manastirea „Dominus Flevit” („Domnul a plâns”), Gradina Ghetsimani cu Biserica Natiunilor (ridicata pe locul în care Mântuitorul s-a rugat înainte de a fi prins), Biserica ce apaposteste Mormântul Maicii Domnului si Grota Tradarii. Deplasare pe Muntele Sionului – ne vom închina în Biserica Adormirii Maicii Domnului, Foisorul „Cina cea de Taina”si Mormântul Sfântului Prooroc si Psalmist David. Deplasare la Zidul Plângerii. Cazare si cina hotel în Bethleem.

Ziua IV,joi: Mic dejun. Deplasare în pustiul Iudeii cale de 15 km pentru a vizita Manastirea Sf. Sava (accesul în incinta manastirii este permis doar barbatilor, închinare la moastele Sf. Sava) si Manastirea Sf. Teodosie cu Pestera Magilor în care se afla mormintele Sf. Teodosie, Sf. Sofia – mama Sf. Sava, Sf. Evloghia – mama Sf. Teodosie, Sf. Teodota – mama Sf. Cosma si Damian. Bethleem – ne vom închina în Biserica Ortodoxa a Nasterii Domnului (ce adaposteste Pestera în care s-a nascut Domnul Iisus Hristos si icoana facatoare de Maicii Domnului), Grota Laptelui. Cazare si cina hotel în Bethleem.

Ziua V,vineri: Mic dejun. Intram în Cetatea Ierusalimului pe poarta Sf. Stefan si ne închinam în Biserica ridicata deasupra casei în care s-a nascut Sf. Fecioara Maria, în Cetatea Antonia. Parcurgem Via Dolorosa (Calea Crucii), cu cele 14 opriri ale Mântuitorului Iisus Hristos, ajungând la Biserica Sf. Învieri (închinare la toate locurile sfinte: Golgota, Piatra Ungerii, Sf. Mormânt, locul unde s-a aflat Sf. Cruce, etc). Cazare si cina hotel în Bethleem.

Ziua VI,sambata: Mic dejun. Deplasare catre Hozeva – Manastirea Sf. Gheorghe (închinare la moastele Sf. Ioan Iacob Românul). Deplasare spre Ierihon – privire panoramica asupra Manastirii Carantania de pe Muntele Ispitirii si închinare în Manastirii „Dudul lui Zacheu” si Asezamântul Românesc de la Ierihon. Ne îndreptam spre valea Iordanului si vom vizita locul botezului Domnului nostru Iisus Hristos Deplasare catre tarmul Marii Moarte. Închinare în Manastirea Sf. Gherasim. Cazare si cina hotel în Bethleem.

Ziua VII,duminica: Mic dejun. Participare la Sf. Liturghie Asezamântul Românesc de la Ierusalim. Timp liber în Cetatea Ierusalimului. Deplasare la Ein Karem – ne vom închina în Biserica Nasterii Sf. Ioan Botezatorul (ridicata pe locul nasterii Sf. Ioan) si Izvorul Sfintei Fecioare Maria. Deplasare la Lod – închinare în Biserica ce adaposteste mormântul si moastele Sf. Gheorghe. Sosire la aeroport ora 19:00. Decolare – 22:20, sosire Bucuresti ora 01:10, cursa Blue Air 0b 170.